Zoeken:

Zabun, toonaangevende speler in vastgoedsoftware, – websites en -tools, neemt haar sectorgenoot Skarabee over. Skarabee biedt innovatieve vastgoedsoftware en websites aan makelaarskantoren in de Benelux en Frankrijk. Dankzij de overname versterkt Zabun haar marktleiderspositie op de Vlaamse markt en wordt daarbij de grootste aanbieder van vastgoedsoftware in België. Door de overname betreedt Zabun voor het eerst de Nederlandse en Franse markt. Skarabee wordt door Zabun toegevoegd aan de Zimmo Group, op haar beurt een 100% dochteronderneming van Mediahuis.

Sterk complementaire merken
Zabun biedt krachtige inkoop-, verkoop- en marketingtools, alsook gespecialiseerde software aan met als doel het werk van kleine tot middelgrote vastgoedkantoren te automatiseren en verlichten. Naast software en tools is Zabun al jarenlang gespecialiseerd in het maken van vastgoedwebsites. Zabun versterkt zich nu met Skarabee dat de bevoorrechte partner is voor tal van grote vastgoedondernemingen in de Benelux en Frankrijk met zijn op maat gemaakte crm-, software- en weboplossingen.

“Door de overname ontstaat een krachtige combinatie van complementair sterke merken,” aldus Jos Loeckx, CEO en oprichter van Skarabee die zich nu gaat focussen op andere projecten: “Skarabee en Zabun vullen elkaar mooi aan: beide techbedrijven zijn uiterst servicegericht, hebben een geweldig gevoel voor design en streven constant naar innovatie.”

Zabun 360, powered by Skarabee
Yves Vanderveken, Business Director Zimmo Group, beaamt: “Het team achter Skarabee slaagde erin om het CRM softwarepakket de afgelopen jaren te laten uitgroeien tot het neusje van de zalm in de vastgoedmarkt omwille van het innovatieve en uiterst veelzijdige karakter. Dit, in combinatie met het gebruiksgemak en de flexibiliteit van Zabun, stelt ons in staat zowel de kleine als de grote vastgoedkantoren van de beste oplossing te voorzien. Onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde expertise en het meest uitgebreide aanbod.”
De twee gevestigde waarden bundelen hun krachten meteen en maken dit duidelijk door een geïntegreerde nieuwe productnaam: Zabun 360, powered by Skarabee.

Internationale ambities
De proptech markt is een snel evoluerende markt, waar ook schaaleffecten steeds belangrijker worden om concurrerend te blijven. Ook daarom is de overname van Skarabee zo een interessante stap. Skarabee wordt door Zabun toegevoegd aan de Zimmo Group, vooral gekend van het gelijknamige vastgoedplatform zimmo.be. Yves Vanderveken, Business Director: “Skarabee’s activiteiten in Nederland, Luxemburg en Frankrijk passen in onze internationale expansiestrategie. Zo kunnen we een nóg beter antwoord bieden op de vragen en noden van de vastgoedmakelaar.” Het volledige team blijft aan boord en zal vanuit een nieuwe vestiging in Waregem de software verder uitbouwen.