Zoeken:

Nieuwsmedia

Geloof in autonome nieuwsmerken

Mediahuis gelooft in de kracht van journalistiek, in de waarde van zijn nieuwsmerken en in de manier waarop al deze merken hun uniciteit kunnen behouden binnen één Europese mediagroep.

Onafhankelijke journalistiek

Mediahuis gelooft onvoorwaardelijk in onafhankelijke journalistiek en sterke, relevante media die een positieve bijdrage leveren voor mens en maatschappij.

Journalistiek die er toe doet

In een wereld die overspoeld wordt door informatie en desinformatie, door nieuws en fake nieuws, is kwaliteitsjournalistiek belangrijker dan ooit tevoren in de geschiedenis. Journalisten van Mediahuis brengen daarom journalistiek die naar de essentie graaft, met de juiste feiten, genuanceerde duiding en opinies die er echt toe doen.

Regionale verankering

Lokaal en regionaal nieuws behouden meer dan ooit hun waarde in onze hyper-gemediatiseerde maatschappij. De regiokranten van Mediahuis zijn stevig verankerd in de lokale samenleving. De sleutelfactoren van hun succes, in print en digitaal: betrokkenheid, verbinding en kwalitatieve journalistiek.

Respect voor het dna van nieuwsmerken

Wij respecteren de cultuur en de identiteit van ieder nieuwsmerk binnen de groep. Het is immers net díe diversiteit die de fundering vormt van Mediahuis. Nieuwsmerken van Mediahuis zijn trots op hun roots en hun dna. Maar nooit te trots om samen te werken wanneer dat versterkend is.

Vertrouwen van de lezer

Betrouwbare journalistiek is een hoeksteen van onze democratische samenleving. Onze nieuwsmerken dragen dan ook een verpletterende verantwoordelijkheid: het is hun opdracht om, iedere dag opnieuw, betrouwbaar nieuws te brengen en zo het vertrouwen van onze lezers te verdienen.

Audiojournalistiek

Voor die momenten waarop nieuwsconsumenten niet de ogen, maar wel de oren vrij hebben, creëren onze titels audioverhalen of podcasts. Onze journalisten zijn expert in hun vakgebied en weten meer dan zij in een artikel van 1.000 woorden kunnen vertellen. Met een podcast doen zij op een andere manier aan kwaliteitsjournalistiek. Met audio-uitgeeftak UITGESPROKEN produceren wij ook kwalitatieve en inhoudelijk onderscheidende audioverhalen voor derden.