Zoeken:

Duurzaamheid

IMPACT, het duurzaamheidstraject van Mediahuis

Mediahuis timmert flink aan de weg op het gebied van duurzaamheid. We zien het als onze verantwoordelijkheid om onze sociale, ecologische en financiële doelen op elkaar af te stemmen en zo het succes van onze organisatie op een verantwoorde en duurzame manier te verzekeren. Het Mediahuis IMPACT-programma richt zich op 3 focusgebieden: journalistiek die er toe doet, het ontwikkelen van talent en de groene transitie.

Journalistiek die er toe doet

Mediahuis wil met haar journalistiek een positieve impact hebben op mens en maatschappij. Dagelijks weten miljoenen mensen hun weg te vinden naar onze journalistiek. Op zoek naar informatie, inzicht en inspiratie. In een tijd dat fake news op de loer ligt is onafhankelijke, pluriforme journalistiek meer dan ooit van belang. Dat is waar wij als Mediahuis onvoorwaardelijk in geloven en in blijven investeren. Niet alleen in onze eigen media, maar via het investeringsfonds Pluralis, ook in Europese landen waar pluriforme media in gevaar zijn.

Lees meer

Ruimte voor talent

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed kunnen functioneren en zich goed voelen zodat hun talent volop tot zijn recht komt. De ontwikkeling en vitaliteit van onze medewerkers staan daarbij centraal. Samen met het vergroten van de diversiteit binnen onze organisatie zodat Mediahuis uitgroeit tot een meer diverse en inclusieve werkgever.

Groene transitie

De ecologische voetafdruk van Mediahuis ligt onder het vergrootglas. Tegen 2030 willen we onze CO2-uitstoot met meer dan 50% verminderen. Daarbij kijken wij kritisch naar het drukken en verdelen van onze kranten, onze kantoren en ons wagenpark. Onze groene transitie is een opdracht voor ons allemaal. Om onze doelstellingen te behalen hebben we ons gecommitteerd tot het stellen van Science Based Targets.

Lees meer

Initiatieven in België

Mediahuis verleent in België zijn steun aan diverse organisaties en initiatieven die ijveren voor een duurzame samenleving met gelijke kansen voor iedereen en respect voor de natuur en het klimaat.

Lees meer