Zoeken:

Journalistiek die ertoe doet

Mediahuis wil met haar journalistiek een positieve impact hebben op mens en maatschappij. Dagelijks weten miljoenen mensen hun weg te vinden naar onze journalistiek. Op zoek naar informatie, inzicht en inspiratie. In een tijd dat fake news op de loer ligt is onafhankelijke, pluriforme journalistiek meer dan ooit van belang. Dat is waar wij als Mediahuis onvoorwaardelijk in geloven en in blijven investeren.

​​​​​​​Deze missie vertaalt zich in een aantal concrete projecten, zoals het Mediahuis Festival van de Journalistiek, het Journalistiek jaarverslag en de oprichting van investeringsfonds Pluralis.

Journalistiek jaarverslag

In het Journalistiek jaarverslag schrijven de Mediahuis-hoofdredacteuren over een thema dat het afgelopen jaar centraal stond in de media. Het resultaat is een terugblik vanuit de verschillende invalshoeken over het onderwerp. Het Journalistiek jaarverslag biedt daarmee een mooie illustratie van de verscheidenheid en het unieke karakter van elk van de nieuwsmerken in ons portfolio. Lees hier het Journalistiek jaarverslag 2021.

Festival van de Journalistiek

De aantrekkingskracht van misdaadjournalistiek, de aanpak van onderzoeksjournalistiek in de regio, het gebruik van data om tot betere verhalen te komen én om het juiste publiek te vinden, en nog veel meer onderwerpen kwamen voorbij op het eerste Mediahuis Festival van de Journalistiek. Zo’n 150 journalisten van de Nederlandse en Belgische titels van Mediahuis kwamen samen voor twee dagen van nieuwe inzichten, kennisdeling, het bundelen van krachten, en netwerken.

Onafhankelijke journalistiek vrijwaren

Onze missie om met onze journalistiek een positieve bijdrage te leveren aan mens en maatschappij is de drijfveer om een van de medeoprichters te worden van het investeringsfonds Pluralis. Dit fonds wil onafhankelijke journalistiek en pluriforme berichtgeving helpen vrijwaren in Europese landen waar dit vandaag niet altijd vanzelfsprekend is. Meer informatie over Pluralis.