Zoeken:

Leuven, 2 juni 2022 – Zimmo, de tweede grootste immosite van België, heeft een wereldprimeur. Vandaag verschijnt er een opmerkelijk zoekertje op het immoplatform. Een moderne, architecturale woning in Tongeren met een bijzonder extraatje: wie het huis koopt, krijgt er zijn digitale tweeling bij. Een exacte kopie van het huis – mét grond – in de Metaverse. Dat virtueel vastgoed aan het boomen is in de Metaverse, is Zimmo niet ontgaan. De “immosite voor slimmeriken” ziet het dan ook als een slimme en toekomstgerichte investering voor de nieuwe eigenaar.

Het eerste huis te koop in twee werelden
De particuliere woning, een recent gerenoveerde villa boordevol karakter, is gelegen in het groene Tongeren. Hetzelfde huis is sinds kort te bezoeken in de Metaverse. De Metaverse is een verzamelnaam voor alle virtuele 3D-werelden waarin je meestal als avatar – een digitale versie van jezelf – kan rondlopen en interageren met anderen. Zimmo zorgt hiermee voor een wereldprimeur: koop het huis in Tongeren, krijg hetzelfde virtuele huis in de Metaverse.

Virtueel vastgoed: de toekomst
De Metaverse evolueert razendsnel naar een parallelle online leefomgeving. En het is big business, zeker op vlak van virtueel vastgoed. Zo worden er vandaag in Decentraland, een van de populairste blockchainwerelden, digitale percelen verkocht voor ongeziene bedragen. Onroerend goed in de Metaverse is booming. Wie vandaag virtueel land in handen krijgt, heeft een slimme investering gedaan.

Een slimme investering
Wie het huis koopt in Tongeren, krijgt dus een digitale kopie van het huis in Decentraland. En dat is bijzonder goed nieuws voor de nieuwe eigenaar. Want virtuele grond wordt niet alleen duurder met de dag, de mogelijkheden op die grond worden steeds interessanter. Zo kan de nieuwe eigenaar straks virtuele events hosten, een kunstgalerij openen of de grond verhuren aan bedrijven die hun eerste stappen willen zetten in de Metaverse. De waarde van het virtuele alter ego van het huis in Tongeren wordt vandaag op basis van de actuele wisselkoersen op 30.000€ geschat. “Zimmo is een slim platform voor de verkoop en verhuur van vastgoed”, licht Marjorie Vanbets, Marketing en Communicatiemanager bij Zimmo, toe. “Dankzij non-fungible tokens (NFT’s) en blockchaintechnologie is virtueel vastgoed in de Metaverse aan een opmars bezig. Uiteraard willen we bij Zimmo deze innovaties verkennen en omarmen om onze klanten nog meer opties, dus ook virtueel, aan te bieden.”

Het huis – en zijn digitale tweeling – zijn exclusief te bezichtigen op Zimmo. Voor meer informatie: https://www.zimmo.be/nl/metaverse-huis/