Zoeken:

Op een echte brug over de Schelde is het wellicht nog even wachten, maar vanaf vandaag nu slaan de redacties van Gazet van Antwerpen en ATV alvast een nieuwsbrug van linker- naar rechteroever. Zij maken vanaf nu één nieuwssite en -app voor en over Antwerpen. De redacties blijven onafhankelijk werken, maar bundelen hun regionale journalistiek op één plaats online.

GVA-hoofdredacteur Frederik De Swaef: “Het is voor een nieuwsapp vandaag belangrijk om niet alleen in tekst en foto, maar ook in video en geluid te vertellen wat er gebeurt en leeft in ’t Stad en de wereld. Samen met de collega’s van ATV kunnen we live het nieuws tonen en achtergrondinformatie versterken met nieuwsbeelden. Zo zijn we de nummer 1-bestemming voor al wie wil weten wat er leeft in Antwerpen.”

Hans Hellemans, hoofdredacteur ATV: “We hebben bij ATV veel ambitie en vooral veel goesting om samen met onze collega’s van Gazet van Antwerpen het sterkste onlineplatform van de Antwerpse regio uit te bouwen. Ik heb de voorbije weken gemerkt dat het enthousiasme bij beide nieuwsmerken erg groot is. Onze journalisten gaan livebeelden doorsturen naar gva.be en binnenkort ontvangen onze nieuwsankers ’s ochtends al gasten om de actualiteit te bespreken. GVA en ATV zorgen zo voor een constante aanvoer van nieuws uit de Antwerpse regio.”

​​​​​​​