Zoeken:

Wij steunen start-ups die een nieuwe kijk hebben op hoe mensen leren en werken

Als venture capital-tak van Mediahuis zetten wij ons in voor de financiering van start-ups die innovatieve technologieën ontwikkelen voor studenten en de beroepsbevolking van vandaag. Wij investeren in snelgroeiende, baanbrekende start-ups die gebruikmaken van opkomende technologieën om de manier waarop mensen leren en werken opnieuw vorm te geven.
Neem contact met ons op

Mediahuis Ventures is een corporate venture capital fonds met een track record van succesvolle investeringen in disruptieve technologie-gedreven bedrijven, waaronder Lepaya, MySkillCamp en Bunch. We zoeken naar ondernemers met ambitie om baanbrekende producten en diensten te creëren binnen het media-ecosysteem. We werken daarbij nauw samen met onze portefeuille-ondernemingen om hen te helpen hun bedrijf op te schalen en omzetgroei te stimuleren.

Wij kiezen voor een langetermijnpartnership

SAMENWERKEN OP LANGE TERMIJN

Als er meerdere kapitaalrondes nodig zijn om jouw torenhoge ambities te ondersteunen, dan beschikken wij over voldoende investeringscapaciteit om jou te helpen. Zodra we samen in zee gaan, wordt marktleiderschap ons gezamenlijke doel.

AMBITIE EN VERTROUWEN

Onze beslissing om te investeren is gebaseerd op gedeelde ambities en ons geloof in de capaciteiten van de ondernemer. Zodra we samen van start gaan, nemen we een hands-off maar ondersteunende houding aan en bieden we je de nodige middelen en bewegingsruimte om te slagen.

HOOFDINVESTEERDER

We werken dubbel zo hard aan iets waarin we geloven. Daarom verkiezen we een rol als hoofdinvesteerder en streven we naar een meerderheidsaandeel in al onze investeringen. Hierbij verliezen we nooit uit het oog wat het beste is voor de toekomst van jouw bedrijf.

DUURZAME GROEI

We moedigen een gezonde schaalvergroting van jouw onderneming aan, zonder daarbij de levensduur van jouw bedrijf in gevaar te brengen, zodat jij het fundament kan leggen die de tand des tijds kan doorstaan.

VERANTWOORDE EXIT

Wij werken samen met jou aan een verantwoorde exit. We kijken hierbij naar de belangen van de investeerders en aandeelhouders én naar de continuïteit van jouw bedrijf. We kunnen opteren om meerderheidsaandeelhouder te blijven of om uit te treden en laten ons daarbij leiden door de beste keuze voor het bedrijf.

Investment Thesis

Onze investment thesis is zeer gericht. Wij begrijpen de markt en zijn zeer specifiek over de bedrijven en sectoren waarin wij investeren. Een partnership met Mediahuis Ventures geeft jou toegang tot alle sectorkennis waarover wij beschikken.

Education Technologie

De onderwijssector heeft zich traag aangepast en de kloof tussen wat scholen onderwijzen en wat werkgevers willen wordt steeds groter. EdTech kan die kloof dichten door het leren te vergemakkelijken en studenten waardevolle vaardigheden bij te brengen. De wereld verandert, en het onderwijs moet mee veranderen.

Technologie voor Human Resources

De toekomst is nu! Remote werken, de opkomst van de gig economie en automatisering veranderen de manier waarop mensen werken. Van onboarding, werknemersbetrokkenheid en payroll tot L&D en werknemerswelzijn: wij investeren in ondernemers die bedrijven helpen te investeren in hun mensen.

MediaTech

Mediatechbedrijven helpen onder meer om de relatie met lezers te verbeteren, content van mediabedrijven bij de juiste doelgroep uit te leveren en om op het juiste moment een paywall aan te bieden. Mediatechbedrijven adviseren ook bij het ontwikkelen en implementeren van prijsstrategieën en het vergroten van klantloyaliteit.

Real estate data

Proptech is de vastgoedmarkt stevig aan het versnellen. Wij zien specifiek een mooie toekomst voor vastgoed data bedrijven die inzichten verwerven uit de massa van vastgoeddata. Wij investeren graag in bedrijven die zo transacties verbeteren, financiële oplossingen verrijken, helpen om klimaatdoelstellingen te halen en die consumenten en bedrijven helpen om betere beslissingen te nemen door het inzetten van data.

Recruitment Marketing

Het vinden van de juiste werknemers is een absolute vereiste om bedrijven te laten groeien. Nieuwe wervingskanalen en modellen ontstaan elke dag en wij willen graag investeren in bedrijven die hun klanten op de meest efficiënte manier de juiste kandidaten laten werven.