De Vlaamse mediagroepen steunen Oekraïne

Op donderdag 17 maart zullen radio, tv en online helemaal in het teken van steun voor Oekraïne staan. Met een tv-show, een dag lang radio en een online aanbod roepen de Vlaamse media op tot steun. Mediahuis, VRT, DPG Media en SBS zetten vorige week al hun schouders onder de breed verspreide spotcampagne voor Consortium 12-12. Nu willen de Vlaamse omroepen de sterk levende solidariteit nog meer mee versterken.

Op 17 maart zenden Eén, VTM en Play4 een gezamenlijke tv-show uit die gepresenteerd zal worden door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke. Die dag zal er ook 14 uur lang live radio gemaakt worden in het teken van Oekraïne. Van 6 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds is er Radio 12-12 bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Nostalgie, Qmusic en Joe. Met deze dag vol solidariteit willen de media de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

Minister van media Benjamin Dalle reageert opgetogen op het initiatief: "Het is hartverwarmend dat de grote mediagroepen de handen opnieuw in elkaar slaan voor de slachtoffers in Oekraïne. Dit toont aan dat onze mediaspelers solidair zijn, kunnen samenwerken en voelen wat er leeft in de samenleving."