CIM internetbereikcijfers

Het CIM heeft de internetbereikcijfers voor juli 2015 gepubliceerd. Mediahuis Connect blijft de grootste internetregie van België. De websites van de nieuwsmerken van Mediahuis kunnen elke dag rekenen op een groot aantal trouwe bezoekers.

Een overzicht van de cijfers voor de maanden januari tot en met juli 2015 vind je hier. Enkele belangrijke conclusies voor de websites van Mediahuis, gebaseerd op de cijfers van juli:

  • Het Nieuwsblad blijft de tweede grootste nieuwssite, na hln.be, en bereikte op een gemiddelde dag in de maand juli 363.253 personen via desktop/laptop en 169.649 via tablet. Gemiddeld 200.130 mensen bezochten de site via hun smartphone.
  • Gazet van Antwerpen bereikte op een gemiddelde dag in juli 71.793 personen via desktop/laptop, 37.495 via smartphone en 30.926 via tablet. De titel behoudt zijn sterke positie in de provincie Antwerpen. Op dagbasis bereikt de site 1 op 4 van de Antwerpenaren via desktop (28%) en bijna 1 op 5 via smartphone (19%).
  • Het Belang van Limburg blijft ook nu de grootste nieuwssite in Limburg; dit geldt voor alle toestellen.
  • De positie van De Standaard blijft onveranderd. Het blijft de grootste kwalitatieve nieuwswebsite met het hoogste bereik binnen de sociale klassen 1 & 2.
  • Mediahuis Connect blijft de grootste internetregie van België.
  • Mediahuis Connect Popular (een combinatie van nieuwsblad.be, gva.be, hbvl.be, lavenir.net, vier.be en vijf.be) blijft ook deze maand de grootste populaire combinatie.