Wat is re-targeting?
Het is een vorm van targeting waarbij potentiële klanten advertenties te zien krijgen op basis van hun surfgedrag. De surfer krijgt op andere websites banners te zien van de adverteerder nadat hij diens website heeft bezocht en verlaten.
Een voorbeeld: je bezoekt op een willekeurige dag online de website van een keukenzaak. Vervolgens zie je in de loop van die week op tal van andere websites opnieuw die zaak verschijnen.
Met re-targeting kun je dus surfers bereiken die je website hebben bezocht en hen vervolgens boodschappen op maat laten zien terwijl ze surfen op het internet. Re-targeting is dus een ideale keuze om top of mind te blijven bij mensen die interactie hebben getoond met jouw zaak.
Hoe werkt re-targeting in de praktijk?
Afhankelijk van een bezochte website worden gegevens omtrent je bezoekgedrag opgeslagen via een cookie. Op basis van deze cookie kan op andere websites beschikbare advertentieruimte gevuld worden met gepersonaliseerde advertenties van website X. Afhankelijk van de voorkeur van onze surfers bereiken we de ene consument bijvoorbeeld op www.nieuwsblad.be en een andere surfer op www.standaard.be.
Enkele cijfers over re-targeting:
- 30% van de consumenten reageren positief of zelfs zeer positief op re-targeted advertenties. Terwijl slechts 11% dit minder wenselijk vindt;
- 68% van de marketingbureaus en 49% van de merken voorzien een specifiek budget voor advertenties o.b.v. re-targeting;
- 91% van de marketeers die dit hebben gebruikt, geven aan dat re-targeting hetzelfde of beter scoort dan SEA, e-mailings of andere display-advertenties.
- Vergeleken met andere strategieën zorgt re-targeting voor de hoogste stijging bij zoekopdrachten in Google op merknaam met 1,046 %
- Websitebezoekers die “re-targeted” zijn, hebben een hogere kans om te converteren.