Native dossier

oktober 24, 2019

Luistert u al naar onze Afrit 10 podcasts?

Native advertising is hot. Eerder brachten we hierover een artikel dat je HIER kan lezen.  In het huidige artikel gaan we dieper in op het product ‘NATIVE DOSSIER’. Wat is dit, waarom is het interessant voor jou als regionale adverteerder én hoe blikt onze adverteerder Tim Torfs terug op zijn eerste native dossier bij Mediahuis?

Tim Torfs scoort met het native dossier. Ontdek hoe ook jouw zaak hiermee kan scoren!

Voedingsdeskundige Tim Torfs, besliste enige tijd geleden in te zetten op native advertising. In samenspraak met zijn media-adviseur bij Mediahuis, werd er voor het adverteerproduct ‘Native dossier’ gekozen.
(Klik hier en ontdek het native dossier van Tim Torfs)

Bij de bespreking van mijn mediaplan, adviseerde Koen mij voldoende focus te leggen op online aanwezigheid.  Hun nieuwe online product ‘native dossier’ sprak me enorm aan. Het gaf ons de kans onze kennis en expertise d.m.v. een redactie-artikel extra in de kijker te zetten. Daarnaast speel ik graag een voortrekkersrol. Ik ging dus met plezier mee in Koen zijn verhaal. Doordat het artikel geschreven wordt door een redacteur (nvdr Brand Studio), neemt het hele proces wel iets meer tijd in beslag dan wanneer je een kant-en-klare advertentie of tekst aanlevert. Het eindresultaat was echter bijzonder geslaagd. Ik kreeg enorm veel leads en ben meer dan tevreden over deze campagne.”

En waar lag the key to success volgens jou Tim?
“Dat we onze doelgroep op het juiste moment konden inlichten, met kwaliteitsvolle informatie die op dat moment voor hen belangrijk was. Dat is zeker 1 van de succesformules. Iedereen maakt immers goede voornemens voor het nieuwe jaar. Deze ook volhouden, dat is echter niet altijd even eenvoudig. Met onze aanjagers en het informatieve artikel speelden we daar op het juiste moment op in.”

Hoe zag de campagne eruit?

Een native dossier bestaat uit ‘aanjagers’ en een content pagina.  De aanjagers worden op de nieuwssites geplaatst en hebben als doel surfers als het ware te ‘triggeren’ en naar je content pagina te leiden. De inhoud van deze pagina is zo gebracht dat ze lijkt op een redactie-pagina. Zowel bij de aanjagers als bij de content pagina is er slechts een minieme verwijzing naar de adverteerder.

Native adverteren iets voor jou?

Net als Tim Torfs enthousiast geworden over het ‘native dossier’?Begrijpelijk! Native adverteren is immers een zeer doeltreffende manier om in contact te komen met je klant en je als vakexpert te profileren. Het vraagt echter ook een aparte aanpak én interpretatie van de campagneresultaten. Bekijk even deze checklist, heb je alles kunnen afvinken? Dan ben je helemaal klaar om met een native campagne te starten. Hier en daar nog wat twijfels of wil je jezelf toch graag prominenter in de kijker zetten? Dan is een publidossier waarschijnlijk meer voor jou geschikt.

Contacteer in beide gevallen je media-adviseur bij Mediahuis en bepaal samen welke campagne het meest geschikt is voor jouw boodschap.

Wat is native adverteren?

Eenvoudig gesteld kan je native adverteren verklaren als een advertentievorm waarbij je jouw boodschap of merk op een zo onopvallend mogelijke manier in the picture zet bij je doelgroep. Je gaat zonder het van de daken te roepen en zonder oogverblindende banners en advertenties te gebruiken de aandacht trekken. Inhoudelijk draait het om het informatieve, jouw expertise en kennisoverdracht. Je zet als het ware je beste beentje voor, maar zonder van de daken te roepen dat je de beste bent.  Een geloofwaardige omgeving van nieuwssites leent zich hier perfect toe. De mogelijkheid van het tonen van informatieve video’s, plaatjes en vele doorklikmogelijkheden, met daarbij het doelgericht kunnen bereiken van je (potentiële) klanten is een ideale combinatie voor een online native campagne.

Recent toegevoegde artikelen

Bekijken
Wij verdubbelen jouw ruimte! #kooplokaal

De Belgische magazinepers (DPG Media, Roularta, MagAdvertising & Mediahuis) ondersteunt Belgische adverteerders in deze moeilijke tijden door hen extra reclameruimte aan te bieden. Blijven bouwen aan je merk in deze huidige tijden is cruciaal. Een duwtje in de rug ook.

Bekijken
Mediahuis geeft 50 miljoen banners weg aan lokale handelaars.

Mediahuis geeft, samen met IPM, Pebble Media en Skynet, aan de lokale handelaars gratis banners weg op hun websites. Onder de naam “Samen Impact” worden lokale handelszaken, die door de coronacrisis hard getroffen zijn, ondersteund met marketing- en communicatiemiddelen. Want ook in tijden van crisis blijft het belangrijk om te communiceren met je klanten.

Bekijken
From Cold Case to Gold Case – Case films gefileerd

Door de Coronacrisis werd de hoogmis van de reclame, de Cannes Lions, uitgesteld naar oktober 2020. Dat betekent meer tijd voor die broodnodige case film. En toeval of niet, Peter Ampe schreef er een boek over.
Zijn insteek? Een goed idee voor een advertentie krijgt niet altijd de belangstelling die het verdient. Een belangrijke reden hiervoor is een case film die gewoon niet voldoet. Een case film die geen jury kan overtuigen. En een fantastisch idee dat een eenzame dood sterft zonder erkenning.
Peter Ampe, Chief Creative Officer bij Famous Grey, wil daarin verandering brengen en schreef zijn ervaringen, tips en visie neer in het boek ‘From cold case to gold case’.

Mediahuis Advertising ging op gesprek met Peter Ampe en Isabel Van den Broeck, Managing Director bij Creative Belgium.

(lees verder onder de foto)